Otvoritev razstave »Med nami in z nami« v Novem mestu

DSC_0016

V Novem mestu je 4. 6. 2018 potekala otvoritev razstave »Med nami in z nami«, ki je nastala v sklopu istoimenskega projekta. V sproščenem vzdušju v mestni knjižnici so prisotni občudovali nastala dela in preizkušali jedi iz Maroka.
Otvoritev razstave, 4. 6. 2018, v Knjižnici Mirana Jarca je potekala v obliki neformalnega pogovora med vsemi prisotnimi, podarila se je pomembnost osveščanja lokalne in širše skupnosti o osebah z begunsko ter migrantsko izkušnjo kreativno izraženega neobremenjenega pogleda otrok in mladostnikov, ter o konkretnih možnostih sodelovanja med nevladnimi organizacijami ter Urada za oskrbo in integracijo migrantov na tem področju.

Prisotni sta bili med drugimi tudi direktorica Urada za oskrbo in integracijo migrantov Mojca Špec Potočar, in vodja Društva za razvoj prostovoljnega dela Novo mesto Branka Bukovec, dogodek pa je navdušil s pogostitvijo maroške kulinarike.


V konzorciju projekta Obeležitev svetovnega dneva beguncev “Med nami in z nami” smo združeni Inštitut za afriške študije, Društvo Odnos in Javni zavod Cene Štupar.
Projekt finančno podpirata Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov in Evropska unija preko Sklada za azil, migracije in vključevanje (AMIF).
Izražena stališča nujno ne odražajo stališč Republike Slovenije in Evropske unije.

Leave your comment