V Mariboru preko razstave in posveta ozaveščali o beguncih

DSC_0046

V Kulturno mladinskem centru Maribor je 13. 6. 2018 v duhu povezovanja med vsemi akterji, ki delamo na področju podpore ter intergacije beguncev, potekal posvet. Predstavniki lokalne skupnosti so izpostavili, da je potrebno budno spremljati morebitne težave in jih takoj reševati. Posvet sta zaokrožila razstava in kulturni program.

Udeleženci posveta v Mariboru so enotni, da moramo uskladiti svoje aktivnosti, programi za begunce naj bodo transparentni in povezovalni.

Otvoritev razstave likovnih izdelkov so pospremile plesalke iz Hiše Zahir, katere so odplesale nekaj koerografij. Begunci so se z obiskovalci neformalno družili in zaokrožili mariborski dogodek z s svojo prisotnostjo in tako potrdili, da so med nami in z nami.


V konzorciju projekta Obeležitev svetovnega dneva beguncev “Med nami in z nami” smo združeni Inštitut za afriške študije, Društvo Odnos in Javni zavod Cene Štupar.
Projekt finančno podpirata Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov in Evropska unija preko Sklada za azil, migracije in vključevanje (AMIF).
Izražena stališča nujno ne odražajo stališč Republike Slovenije in Evropske unije.

Leave your comment